Logo%20boomgaard%20png

Sociale Projecten

H. Boomgaard BV laat een deel van zijn productie uitvoeren door sociale werkplaatsen in en rondom Apeldoorn. Daarnaast geven wij “oude materialen” weg aan hulpstichtingen en Oost-Europa, Afrika en Azië. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) steunt H. Boomgaard BV een aantal sociale projecten in Afrika. Wij hebben verbandmateriaal ter beschikking gesteld aan aids-kliniek ACTS in White River (Zuid-Afrika) en het ziekenhuis van Berending (Gambia). Meer informatie over MVO staat onder het kopje 'over ons'.

Aids-kliniek ACTS 
De aids-kliniek ACTS in het Zuidafrikaanse White River houdt zich bezig met onderzoek, dagopvang en medicijndistributie. Ook beschikt de instelling over een hospice. “Mede gezien de onvoorstelbare hoge aantallen mensen met een hiv-besmetting in Afrika is goede hulp -helaas- vaak schaars,” zegt Jan-Kees Kooijman, in de zomer van 2006 werkzaam in de kliniek. “Daarom wil ik vanaf deze plaats nogmaals H. Boomgaard BV heel hartelijk bedanken, mede namens het personeel van de kliniek, voor hun goede bijdrage in de vorm van eerstehulp-materiaal. Deze benodigdheden worden nu gebruikt tijdens de zogenaamde home-based-care, waarbij patiënten thuis worden behandeld.”

aidskliniek1-groot
aidskliniek2-groot
kinderkliniek2-groot
kinderkliniek1-groot

Ziekenhuis Berending
Berending (Kombo) ligt in een mooie en groene omgeving: in het zuiden van Gambia en aan de rivier die de grens vormt met Senegal. Mede door deze rivier ligt het dorp geïsoleerd en zijn er nauwelijks voorzieningen. In een klein healthcenter komen mensen uit de wijde omgeving. Voor velen is het de enige plek waar ze terecht kunnen voor medische voorzieningen. Men is bezig met de bouw van een nieuw kraamkliniekje. In het healthcenter zijn echter niet altijd voldoende medicijnen en verbandmiddelen aanwezig. H. Boomgaard BV stelt hiervoor belangeloos materialen beschikbaar.

Referenties

Best Deal logo
Logo Adveo
Aukes logo cmyk
logo_Manutan
LogoZevijNecomij-RGB
Untitled-2
logoh

Voor ons net zo belangrijk, onze producten worden ook afgenomen door brandpreventiebedrijven, 
diverse scholengemeenschappen in Nederland, opleiders EHBO/ BHV en vele andere zelfstandige groothandels.

H. Boomgaard BV
Laan van de Maagd 15
T 055-5214839
06-53578794
info@hboomgaardbv.nl

H. Boomgaard BV levert alle materialen aan groothandel, overheid, scholen, EHBO-verenigingen en andere bedrijfsvormen. Ook voor bedrijfshulpverlening hebben wij alle benodigde producten. Doordat wij zelf produceren en zonder tussenhandel rechtstreeks leveren betaalt u bij ons nooit te veel. Bekijk ook onze BHV Visuals.